Yrityshistoria

Yrityksen alku juontaa sodan jälkeiseen aikaan, jolloin Karjalasta evakkona Kankaanpäähän saapuneet veljekset aloittivat puutavaranajon vuoden 1948 lopulla.
Lähes koko 50-luku ajettiin talvisin tukkipuuta satakuntalaisille sahoille ja kesäisin pölkkyjä ja paaluja satamiin ja kyllästämöille. Alussa kuorma-autoina olivat mm. Saksan-Ford, Chervolet, Suset, International jne USA:n armeijan perua olevia autoja, joita ainoastaan oli saatavissa. Hyvin pian hankittiin uudet kotimaiset Sisut; piikkinokka ja Kontio Sisu. ”Kymppipyörä-Natikalla” oltiin mm. Petäjäskosken voimalaitosta rakentamassa.

60-luvulla mukaan tuli maansiirto. Hankittiin ensimmäinen pyöräkuormaaja, uusi Allis-Chalmers TL 20 ja heti perään Michigan 175 sekä Caterpillar D 7E ja vaihdettiin Allis suurempaan TL 30– malliin. Hankittiin omia sora-alueita ja teetettiin siirrettävä soran seulontalaitos.

Työkohteet sijaitsivat mm. Pori – Parkano, Pori – Tampere ja Pori – Helsinki tietyömailla. Käytiinpä vuosikymmenen alussa tukinajossa Lapissakin, jossa kahdella uudella ”neliveto-Kontio Sisulla” ajettiin tukkeja Inarista Kemiin. Edestakaisen reissun pituudeksi tuli yli 1000 km.

70-luvulla Kankaanpäässä ja lähikunnissa rakennettiin voimakkaasti, jolloin toiminta-alueeksi muodostui ” yöksi kotiin” etäisyys. Hankittiin mm. ensimmäinen hydraulinen kaivinkone Simit. Yritys rakensi mm. kolme 110 kV:n voimajohtolinjaa yhteispituudeltaan yli 100 km.

80-luvulla laajennettiin palvelujen tarjontaa ja hankittiin autonosturi, omat murskauslaitteet ja kallioalue sekä aloitettiin käytettyjen maanrakennuskoneiden kaupankäynti. Edellisten kahden voimakkaan rakentamisen vuosikymmenen aikana yrityksemme oli mukana lähes jokaisessa merkittävässä rakennushankkeessa Kankaanpäässä ja Niinisalon Varuskunnassa.

90-luvulta eteenpäin toiminta keskittyi Kankaanpäähän. Yritys teki maanrakennustöitä, toimitti raakasoraa ja hiekkaa, multaa, erilaisia seulottuja ja murskattuja kiviaineksia. Käytettyjen maanrakennuskoneiden kunnostus ja kauppa oli yhä merkittävämpi osa liiketoimintaa. Yrityksellä on oma korjaamo ja maalaustilat. Periaatteenamme on, että meidän huoltamalla ja myymällä maanrakennuskoneella voi mennä suoraan työtehtäviin eikä korjaamolle.

2000-luvulla ollaan jälleen uusien haasteiden edessä. Kaikkea ei enää tehdä itse, vaan käytetään yhä enemmän alueen yhteistyökumppaneita.

Keväällä 2017 myimme sora- ja kallioalueemme ja luovuimme samalla maanrakennusurakoinnista sekä soran ja kiviaineksen jalostamisesta. Päätimme jatkaa maanrakennuskoneiden ja kuljetuskaluston kauppaa.